Select Page

Rendabel zonnepanelen systeem voor uw VVE en haar leden

Verenigingen van Eigenaren investeren nog beperkt in zonne-energie. Het dak is gezamenlijk eigendom, en vaak zijn juridische kaders een beperking voor eigenaren om de stap naar zonnepanelen te zetten. Dit hoeft geen probleem te zijn en VvE’s die graag willen investeren in zonne-energie kunnen hier gezamenlijk toe beslissen.

Bekijk hoe EnShared uw VvE verder kan helpen.

 

De voordelen voor uw VvE

 • Opmaat advies met afstemming op besluitvorming proces
 • Ondersteuning van A tot Z incl. juridische toetsing
 • Zonnestroom voor algemene ruimte én individuele leden
Offerte op maat  Dak nuttig gebruiken voor zonnepanelen

  De daken van VvE’s blijven vaak leeg omdat er onduidelijkheid is over de verschillende mogelijkheden voor zonnepanelen, en installateurs niet bekend zijn met de interne besluitvorming. 

  Er zijn al verschillende manieren om te investeren in een gezamenlijke installatie. Zo is het mogelijk om voor de gezamenlijke voorzieningen, bijvoorbeeld verlichting en lift installatie, zonnepanelen aan te schaffen. Ook zijn er oplossingen om als individuele eigenaar te profiteren van duurzame zonnestroom.

  We komen graag met u in contact om deze mogelijkheden te bespreken.

  Een weloverwogen besluit nemen

  Overweegt u om samen met uw VvE te investeren in zonnepanelen? Dan wilt u zeker zijn dat u een systeem krijgt wat past binnen de splitsingsakte en een gunstig financieel rendement oplevert.

  EnShared biedt u een deskundig en compleet advies, een opmaat offerte voor uitvoering en ondersteuning met de besluitvorming in de Algemene Ledenvergadering.

  De volgende activiteiten worden voor u onderzocht, o.a. bestaande uit gegevens die door u worden aangeleverd:

  • Mogelijkheden beoordelen voor de plaatsing van zonnepanelen en randapparatuur (omvormers etc.)
  • Toetsing van juridische en fiscale mogelijkheden voor de levering van stroom aan de leden
  • Advies voor een optimaal zonnestroomsysteem
  Vraag een offerte aan   BTW terugvragen

   Een VvE (voor een huizencomplex) is een onderneming zonder winstoogmerk en kent in de meeste gevallen dan ook geen BTW plicht. Als een VvE besluit om te investeren in zonnepanelen wordt vaak gekozen om het stroomverbruik van de gezamenlijke verlichting en liftinstallatie duurzaam op te wekken. In dit geval kan geen BTW over de investering worden teruggevraagd.

   Lees ook onze blog over BTW teruggave voor VvE’s.

   Andere EnShared producten

   "Door de duidelijke offerte en communicatie eigenlijk geen onzekerheden gehad. EnShared wist precies wat het beste was voor ons dak. Door goed mee te denken kunnen wij nu meewerken aan een duurzame wereld! "

   - Lelystad, 2 zonnecollectoren en 12 zonnepanelen

   "Ik kreeg eerst een totaal advies waarin is onderbouwd hoe ik stapsgewijs mijn woning moet verduurzamen. Erg prettig om samen met de adviseur van EnShared hierover te kunnen sparren. Nu 5 maanden later heb ik een flinke stap gezet in het reduceren van mijn gasverbruik."

   - Den Haag, hybride warmtepomp, zonneboiler en 22 zonnepanelen

   "Meerdere installateurs durfde het niet aan om zonnepanelen op ons dak te plaatsen, hoogbouw in de binnenstad van Den Haag. De monteurs van EnShared lukte het, onze complimenten."

   - Den Haag, 14 zonnepanelen

   "Ons is geadviseerd eerst een aantal maatregelen te nemen voordat we een warmtepomp konden plaatsen. We zijn bezig om isolatie toe te passen, waarna we met EnShared weer de draad oppakken. "

   - Lisse, mogelijke hybride warmtepomp