Select Page

Uw eigen warm water met een zonneboiler van EnShared

De warm tapwater behoefte in uw woning verduurzamen. Dat kan! Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om warm tapwater te genereren voor de keuken en badkamer.

Hoe werkt het precies?

De voordelen van een zonneboiler

 • Reduceer ca. 25% van uw gasverbruik
 • Geen grote aanpassingen in en aan uw woning
 • Zonnecollectoren passen naast zonnepanelen
Offerte op maat  Het eerste contact

  Middels een telefoongesprek bepalen we uw wensen. Hierin bespreken we gezamenlijk hoeveel warm tapwater verbruik u heeft, welk systeem hier het beste bij past, en hoeveel zonnecollectoren op het dak passen.

  Hierop wordt een binnen- en buitendeel van de installatie samengesteld.

  Uw gepersonaliseerde offerte

  Na het eerste contact stellen wij een persoonlijke offerte voor u op. Deze offerte is gebaseerd op uw energie- en warm tapwaterverbruik, en eventuele wensen worden meegenomen. De keuze van de producten, technische onderbouwing en rendementsberekening worden hier toegelicht.

  Hieruit volgt een schouwafspraak om de offerte persoonlijk met u te bespreken.

  Schouw of locatie

  Tijdens een schouw kunnen we nog een aantal details met u doornemen en de laatste technische inventarisatie uitvoeren, denk aan plaatsing bepalen van het voorraadvat, bepalen van de dak doorvoer (on)mogelijkheden en aansluiting op de bestaande CV-installatie.

  Is alles akkoord, dan schudden we u graag de hand en plannen we een installatiedatum in.

  Binnen één dag gereed

  Een team van 1-2 monteurs gaat binnen- en buitenshuis aan de slag. Naast het plaatsen & vullen van het voorraadvat moet een dak doorvoer worden gemaakt en de zonnecollectoren worden geplaatst. Het team zorgt voor snel en vakkundig werk.

  Dan is het moment daar; genieten van uw eigen opgewekte warm tapwater!

  Meest gekozen oplossing

  120lt boilervat met 1 zonnecollector

  (Voor)verwarmen van tapwater zoals voor het douchen, het bad en alle overige warmwaterkranen in uw woning! Geschikt voor ca. 2 personen.

  • RVS voorraadvat 120 liter
  • Subsidie beschikbaar va. €505,-
  • Besparing/jaar: ca. 895 kWh/ca. 115 m3

  Offerte op maat

  Offerte aanvragen   200lt boilervat met 3 zonnecollectoren

   Met een groter voorraadvat is dit systeem geschikt voor een huishouden van ca. 4-5 personen. Haal al uw warmtapwater uit uw eigen opgewekte zonnestroom.

   • Staand RVS voorraadvat 200 liter
   • Subsidie beschikbaar va. €1.133,-
   • Besparing/jaar: ca. 2340 kWh/ca. 299 m3

   Offerte op maat

   Offerte aanvragen    "Door de duidelijke offerte en communicatie eigenlijk geen onzekerheden gehad. EnShared wist precies wat het beste was voor ons dak. Door goed mee te denken kunnen wij nu meewerken aan een duurzame wereld! "

    - Lelystad, 2 zonnecollectoren en 12 zonnepanelen

    "Ik kreeg eerst een totaal advies waarin is onderbouwd hoe ik stapsgewijs mijn woning moet verduurzamen. Erg prettig om samen met de adviseur van EnShared hierover te kunnen sparren. Nu 5 maanden later heb ik een flinke stap gezet in het reduceren van mijn gasverbruik."

    - Den Haag, hybride warmtepomp, zonneboiler en 22 zonnepanelen

    "Meerdere installateurs durfde het niet aan om zonnepanelen op ons dak te plaatsen, hoogbouw in de binnenstad van Den Haag. De monteurs van EnShared lukte het, onze complimenten."

    - Den Haag, 14 zonnepanelen

    "Ons is geadviseerd eerst een aantal maatregelen te nemen voordat we een warmtepomp konden plaatsen. We zijn bezig om isolatie toe te passen, waarna we met EnShared weer de draad oppakken. "

    - Lisse, mogelijke hybride warmtepomp

    Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2

    Bekijk onze projecten

    Veelgestelde vragen over zonneboilers

    Hoeveel levert een zonneboiler op in mijn situatie?

    Bekijk de Quickscan op HR Solar https://www.hrsolar.nl/zonneboiler-calculator/

    Waaruit bestaat het onderhoud van een zonneboiler?

    Een zonneboiler vergt in principe weinig onderhoud. Wil je echter een optimaal rendement behouden? Dan kan je het beste de collectoren op het dak eens per jaar laten reinigen. Bij de zogenaamde drukgevulde Zonneboiler systemen zal één keer per 2-4 jaar (preventief) onderhoud nodig zijn.

    Hoeveel garantie zit er op de materialen?

    Op de zonnecollectoren van HR Solar zit 10 jaar product garantie (glasbreuk en vorstschade zijn uitgezonderd). Op de RVS voorraadvaten van HR Solar t/m 300ltr zit 10 jaar product garantie tegen materiaal defecten en productiefouten. De installatiegarantie bedraagt 18 maanden na de datum van oplevering.

    Kan ik een premie / subsidie krijgen voor een zonneboiler?

    Ja, de Rijksoverheid heeft een subsidieregeling genaamd de ISDE regeling. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden waar het zonneboiler systeem aan moet voldoen. Bekijk het gewenste systeem in de “Apparatenlijst 2019” op RVO.nl (ISDE subsidie)