Duurzame Energie voor iedereen

EnShared biedt huishoudens, (lokale) ondernemers, burgerinitiatieven en overheidsinstanties, de helpende hand om opwekking van duurzame energie mogelijk te maken.

Hoe werkt EnShared?

EnShared gelooft dat de meest kosten-effectieve wijze van verduurzaming van het gehele huis is via een collectieve route. Immers de optimale oplossing hangt van vele factoren af, zoals de staat van de plaatselijke gas- en elektriciteitsinfrastructuur, en de plannen en eisen van de gemeente m.b.t. de wijk waarin u zich bevindt. Dit vereist veelal een grootschalige aanpak, waar bewoners participatie en activatie centraal staan. Daarom werkt EnShared samen met andere bedrijven en organisaties om een bijdrage aan de verduurzaming van woningen (georganiseerd in collectief verband) en bedrijven te bieden. Als voorbeelden worden genoemd de ‘Coalition of the Willing’ en het ‘Institute for Future of Living’. EnShared gelooft in sterke samenwerking. Bedrijven kunnen nooit alleen opereren. Samen doen en elkaar versterken levert de grootste meerwaarde aan onze klanten.

De kernvragen bij verduurzamingsvraagstukken

Het hoofddoel van EnShared is om klanten te helpen bij het maken van de beste keuze op het gebied van verduurzaming. Veranderend overheidsbeleid creëert vaak onzekerheid t.a.v. wat en wanneer men moet kiezen. Het bedrijf of het energie collectief moet beslissen en geeft de prioriteiten aan. EnShared biedt u de randvoorwaarden en consequenties van uw keuzes.

Vragen over EnShared?

Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met u op!

Mail met EnShared

Wensen en Eisen

Wat zijn de wensen van de energie coöperatie of wijkvereniging of bedrijfseigenaar? En hoe vertalen zich die naar pragmatische en betaalbare oplossingen?

Lokaal beleid

Wat is lokaal gemeentelijk beleid en wat worden er als eisen nu en in de nabije toekomst gesteld?

Toekomstplannen

Wat zijn de plannen in de wijk/buurt en zijn er ontwikkelingen die bijv. de keus van een nieuw verwarmingssysteem beïnvloeden?

Plan van Aanpak

Hoe kunnen we alle plannen en ideeën bundelen tot een eerste Plan van Aanpak, dat mogelijk gefaseerd kan worden uitgevoerd.

Partners

EnShared werkt samen met diverse partners, zodat wij altijd kunnen helpen bij het vinden van de ideale oplossing. Ook delen wij regelmatig kennis van onze partners middels onze publicaties.

Referentie projecten

EnShared, als onderdeel van een landelijk opererende Coalitie, ondersteunt energiecoöperaties in het Noorden van Nederland om hun verduurzamingsplannen te realiseren.

EnShared adviseert een Woningcorporatie in het Westen van Nederland op het gebied van integraal energieadvies en zonne-energie systemen.

EnShared, als onderdeel van een grote Coalitie, ondersteunt een ontwikkelaar van duurzame elektriciteitsopslag bij het introduceren van haar product in de markt.

EnShared, als onderdeel van een landelijk opererende Coalitie, is in gesprek met buurten/wijken om hen te ondersteunen bij hun verduurzamingsplannen.

EnShared publicaties

Betrouwbare installateur

Betrouwbare installateur

Door de gigantische toename in populariteit van zonnepanelen, is er een wildgroei aan zonnepanelen aanbieders. Maar hoe weet u wie een betrouwbare en kundige partij is?
Een installateur moet o.a. werken volgens de NEN1010. Er zijn ook andere opleidingen en certificaten te behalen om installateurs te onderscheiden. Hieronder geven we een overzicht hiervan.

Is prijs op de offerte ook de uiteindelijke prijs die u zult betalen?

Is prijs op de offerte ook de uiteindelijke prijs die u zult betalen?

Bij het aanvragen van uw zonnepanelen offerte, zult u vaak in de voorwaarden van de offertes lezen dat de offerte enkel geldig is onder voorbehoud van een schouw. EnShared probeert de offerte zo volledig mogelijk te maken en alle verwachtte kosten in de offertes te verwerken. De schouw blijft echter een essentieel onderdeel.

Energieverbruik door huishoudens in NL; 1990-2018

Energieverbruik door huishoudens in NL; 1990-2018

Deze indicator beschrijft de ontwikkeling van het huishoudelijk energieverbruik (alle energiedragers), exclusief het verbruik voor vervoer.   Huishoudelijk energieverbruik per inwoner (temperatuur gecorrigeerd): het energieverbruik per inwoner is tussen 1990 en...