Select Page

EnShared regelt een totaal oplossing voor uw situatie

Klaar voor een toekomst met duurzame technieken? EnShared helpt u stapsgewijs naar een duurzame woning. Bekijk welke duurzame totaal oplossing bij u past.

Doorloop het stappenplan

Vul a.u.b. alle stappen in

1Wat is het bouwjaar van uw woning?

2Wat beschrijft het beste uw woningtype?

3Hoe goed is uw woning geïsoleerd?

4Welk verwarmingssysteem heeft u?

5Hoe verwarmt u de woning?

Bekijk uw advies
Terug naar het stappenplan

De beste optie voor u is Aardgasloos-ready

Aardgasloos ready

Met de Aardgasloos-ready oplossing van EnShared, bereikt u tot ca. 50% reductie van uw gasverbruik zonder ingrijpende renovaties te hoeven doen aan uw woning. Hiermee kunnen de eerste stappen worden gezet, en bent u optimaal voorbereid voor het nemen van verdere verduurzamingsmaatregelen in uw woning.

Bij de Aardgasloos ready oplossing ontvangt u:

 • Totaal advies (incl. besparingsmaatregelen)
 • Hybride warmtepomp
 • Zonnepanelen afgestemd op uw verbruik

Uw voordelen van Aardgasloos-ready wonen

 • Uw woning wordt klaar gemaakt voor de overstap op een samenleving zonder aardgas. Dit gebeurt stapsgewijs door eerst u verwarmingssysteem aan te pakken in combinatie met zonnepanelen.
 • De hybride warmtepomp biedt u de mogelijkheid om uw gasverbruik aanzienlijk te beperken. Het extra elektra verbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door uw eigen opgewekte zonnestroom.
 • EnShared zal bij de woningopname direct kunnen duiden waar energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Deze worden in een plan van aanpak gepresenteerd, zodat u binnen uw eigen tijd en wensen keuzes kan maken om deze door te voeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?  De beste optie voor u is Aardgas-vrij

  Aardgas-vrij

  Met de oplossing Aardgas-vrij gaat u volledig van het gas af, en wordt u verwarming en warmtapwater duurzaam opgewekt. Hierdoor kunt u in combinatie met een zonnepanelen installatie een hoge mate van zelfvoorzienendheid nastreven.

  Bij de Aardgasvrij oplossing ontvangt u:

  • Totaal advies (incl. besparingsmaatregelen)
  • All-electric warmtepomp met buffervat
  • Zonnepanelen afgestemd op uw verbruik

  Uw voordelen van Aardgas-vrij wonen

  • Uw woning (verwarming en warm tapwater) wordt binnen één keer verduurzaamd met een warmtepomp. Hiermee bent u 100% vrij van het verbruik van aardgas.
  • Het extra elektra verbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door uw eigen opgewekte zonnestroom.
  • EnShared zal bij de woningopname inventariseren waar energiebesparende maatregelen moeten worden getroffen voordat de warmtepomp wordt geinstalleerd. Hiermee heeft u altijd een geïntegreerde oplossing afgestemd op uw persoonlijke situatie

  Benieuwd naar de mogelijkheden?   De beste optie voor u is CO2 neutraal

   CO2 neutraal

   Uw huis wordt voorzien van zonnepanelen en een batterij systeem, in combinatie met het plaatsen van een eigen energiecentrale (micro WKK) met uitgebreid monitoringsysteem.

   Daarnaast krijgt u duurzaam in Nederland geproduceerd Groen gas. U kunt gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven.

   Door deze samenstelling wordt gedurende de dag én het jaar de lokale opwek en centrale opwek van elektriciteit in evenwicht gebracht. Hierdoor wordt het inpassen van een thuisaccu geen kostbare aangelegenheid en heeft het in de toekomst afschaffen van de salderingsregeling en het verhogen van de elektriciteitsprijs geen effect op uw energie-rekening.

   Bij de CO2 neutraal oplossing ontvangt u:

   1. Totaal advies (incl. besparingsmaatregelen)
   2. Micro-WKK incl. energiemanagementsysteem
   3. Pakket van ca. 6-8 zonnepanelen

   Bij de CO2 neutraal oplossing ontvangt u:

   • Binnen 1 dag maken wij uw woning volledig CO2 neutraal
   • Geen grote aanpassingen binnenshuis aan uw verwarmingsinstallatie
   • U produceert zowel in de zomer als in de winter uw eigen elektriciteit

   Benieuwd naar de mogelijkheden?    Uw situatie vraagt momenteel om een maatwerkoplossing.

    Wij komen graag langs voor een vrijblijvende schouw en een advies op maat.     Meer uitleg over de totaal oplossingen

     Aardgasloos ready

     Aardgas-vrij

     CO2 neutraal

     Bent u op zoek naar een andere oplossing om uw gasverbruik te verminderen?

     Doe de gratis test op Warmtepompplein.nl

     "Wij zijn erg blij met de installatie. Het persoonlijk contact, de expertise van de adviseurs en de snelheid van levering is ongeëvenaard!"

     - Dordrecht, 8 zonnepanelen

     "Erg snel en goed geïnstalleerd. Zo kunnen wij al deze zomer volop genieten van ons eigen opgewekte stroom!"

     - Amsterdam, 11 zonnepanelen

     "De adviseurs van EnShared denken echt met je mee. Zonder enig probleem de zonnepanelen geïnstalleerd. En dat al binnen een maand! Al meerdere bekenden van ons over EnShared verteld."

     - Eindhoven, 32 zonnepanelen

     "Ik heb een aantal offertes opgevraagd, maar voor EnShared gekozen om de materiaalkeuze en snelle levertijd. Binnen 3 weken lagen de zonnepanelen op mijn dak. Mooi voor de zomer periode!"

     - Hilversum, 12 zonnepanelen

     "Nadat de zonnepanelen waren geïnstalleerd, werkte de Wifi module niet goed. Binnen 2 dagen was het opgelost. Snelle service en vriendelijk geholpen."

     - Enter, 14 zonnepanelen

     Veelgestelde vragen over de installatie

     Aardgas-vrij, is dat haalbaar voor mijn woning?

     Een woning volledig Aardgas-vrij maken is complex, en afhankelijk van het woningtype, bouwjaar en de aanwezige installaties. Voor nieuwere woningen (bouwjaar <2010) is doorgaans de warmtevraag laag genoeg om met een warmtepomp de woning op temperatuur te krijgen. Voor oudere woningen moet eerst goed gekeken worden naar de bouwkundige elementen van de woning (o.a. vloer-, dak, en gevelisolatie, beglazing) en de aanwezige installaties (o.a. verwarming, ventilatie). Voor een advies op maat, neem contact met ons op.

     Waarom niet direct volledig overgaan naar aardgas-vrij?

     Sommige woningen kunnen beter eerst de stap zetten naar Aardgasloos ‘ready’, dan direct de woning Aardgas-vrij te maken. De Aardgasloos ‘ready’ oplossing van EnShared is betaalbaarder en kan toch ca. 50% reductie van het gasverbruik realiseren. Per situatie zal gekeken worden naar de mogelijkheden, en een stappenplan opmaat worden opgesteld.

     Wat zijn de kosten naar Aardgasloos ‘ready’ of Aardgas-vrij te gaan?

     De exacte kosten verschillen per situatie. Heeft uw woning vloerverwarming, is een ventilatiesysteem aanwezig, en hoe goed is de isolatie van de vloer, gevel en dak? Er van uitgaande dat deze aspecten reeds aanwezig zijn, dan zitten de kosten met name in de installatie van een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen en een energiemanagement systeem. Afhankelijk voor de keuze van een hybride opstelling vs. een all-electric warmtepomp zal een (verschillend) aantal zonnepanelen moeten worden geplaatst ter compensatie van het meerverbruik aan elektra van de installatie. Dit stemmen wij goed op elkaar af, rekening houdend met uw huidige elektra verbruik en het beschikbare dakoppervlakte.

     Wat is het verschil tussen Aardgas-vrij en CO2-neutraal?

     Aardgas-vrij heeft als doel de (aard)gas aansluiting in de woning te ontkoppelen en alle energie die nodig is te halen uit elektra en/of warmte (w.o. zonnepanelen, zonnecollectoren). CO2-neutraal heeft een andere insteek. Hier wordt gekeken naar het moment van energiebehoefte (warmte in de winter) en hier een micro-warmtekrachtkoppeling voor in te zetten. Dit in combinatie met zonnepanelen en een opslagsysteem, maakt het mogelijk om voor ca. 90% onafhankelijk te worden van het energienet. Het gas wat de micro-WKK gebruikt om warmte en elektra te genereren wordt geproduceerd in Nederland als CO2-neutraal Groengas.