Select Page

Reduceer tot 65% gas met een Hybride warmtepomp

Wilt u ook zo veel mogelijk uw gasverbruik verminderen, zonder uw woning grondig te moeten renoveren? Dan is de Hybride warmtepomp een oplossing voor u.

Hoe werkt het precies?

Voordelen met een Hybride Warmtepomp

 • Tot wel 65% reductie op uw gasverbruik
 • Subsidie tot EUR 1.800,- per systeem
 • Verhoog de waarde van uw woning
Offerte op maat  Het eerste contact

  Middels een telefoongesprek bespreken we de belangrijkste kenmerken van de woning. En bespreken we uw energieverbruik, woningtype en bv. de isolatiegraad.

  Hiermee kunnen we een voorlopig indicatie maken, en voorbereidingen treffen voor het vervolggesprek bij u thuis. 

  Inventarisatie bij u thuis

  In deze fase komen we bij u thuis een detail inventarisatie uitvoeren. Hierin bekijken we de isolatiegraad, het warmte afgiftesysteem en het benodigd vermogen van de warmtepomp. De inventarisatie duurt ca. 1 – 1/2 uur en wordt uitgevoerd door een deskundige energieadviseur.

  Hieruit volgen de specifiek keuze mogelijkheden voor u.

  Uw keuze mogelijkheden op een rij

  De uitwerking van de keuze mogelijkheden wordt geboden met een persoonlijk advies over het effect op uw energieverbruik. Rekening houdend met uw specifiek voorkeuren (minder gasverbruik, hybride oplossingen, van het gas af, etc.), wordt de meest passende oplossing samengesteld. Bestaande uit het type & vermogen van de warmtepomp, eventueel gecombineerd met een specifiek aantal zonnepanelen.

  Binnen één dag gereed

  Een team van 1-2 monteurs gaat binnen- en buitenshuis aan de slag. Afhankelijk van het type warmtepomp kan de installatie 1-2 dagen duren. Het team zorgt voor snel en vakkundig werk. Bij de oplevering wordt uitgelegd hoe het systeem werkt.  

  Dan is het moment daar; genieten van uw eigen opgewekte duurzame warmte!

  Wat doet een Hybride warmtepomp?

  Een hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht om het water in uw verwarmingssysteem te verwarmen. Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van ca. 45-55 graden, die gebruikt kan worden om uw woning te verwarmen*. Dit kan zelfs tot een buitentemperatuur van >4°C.

  Als het buiten kouder is dan 4°C schakelt uw CV-ketel in om dit extra beetje warmtebehoefte op te vangen. Gemiddeld gezien kunt u hiermee tot 65% van uw gasverbruik reduceren.

  * middels een lage-temperatuur systeem (bv. vloerverwarming).

  Weten welke warmtepomp het beste bij u past?

  Doe nu de check

  Meest gekozen oplossing

  ELGA ACE 4 - 6 kW hybride warmtepomp

  Maak uw woning duurzamer, en reduceer uw gasverbruik met de ELGA ACE hybride warmtepomp! Met dit systeem bent u verzekerd van een goed verwarmde woning.

  • Reduceer tot 65% gasverbruik
  • Vermogen 4,9 kW
  • Subsidie verkrijgbaar tot €1.800,-

  Offerte op maat

  Offerte aanvragen   Zonnepanelen & (hybride) warmtepomp

   De combinatie van warmtepomp en zonnepanelen biedt een optimaal rendement. Het extra verbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door de ‘goedkope’ zelf opgewekte zonnestroom.

   • Subsidie verkrijgbaar tot €1.800,-
   • Vermogen 4 - 6 kW & zonnepanelen vanaf 350 Wp
   • Hoge efficiency panelen 18.7 – 19.4%

   Offerte op maat

   Offerte aanvragen    Andere EnShared producten

    "Door de duidelijke offerte en communicatie eigenlijk geen onzekerheden gehad. EnShared wist precies wat het beste was voor ons dak. Door goed mee te denken kunnen wij nu meewerken aan een duurzame wereld! "

    - Lelystad, 2 zonnecollectoren en 12 zonnepanelen

    "Ik kreeg eerst een totaal advies waarin is onderbouwd hoe ik stapsgewijs mijn woning moet verduurzamen. Erg prettig om samen met de adviseur van EnShared hierover te kunnen sparren. Nu 5 maanden later heb ik een flinke stap gezet in het reduceren van mijn gasverbruik."

    - Den Haag, hybride warmtepomp, zonneboiler en 22 zonnepanelen

    "Meerdere installateurs durfde het niet aan om zonnepanelen op ons dak te plaatsen, hoogbouw in de binnenstad van Den Haag. De monteurs van EnShared lukte het, onze complimenten."

    - Den Haag, 14 zonnepanelen

    "Ons is geadviseerd eerst een aantal maatregelen te nemen voordat we een warmtepomp konden plaatsen. We zijn bezig om isolatie toe te passen, waarna we met EnShared weer de draad oppakken. "

    - Lisse, mogelijke hybride warmtepomp

    Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2

    Bekijk onze projecten

    Veelgestelde vragen over warmtepompen

    Is een warmtepomp wel rendabel voor mij?

    Een warmtepomp werkt het meest optimaal bij een lage warmtevraag in de woning in combinatie met een lage temperatuur warmte afgiftesysteem (ook wel vloerverwarming). De warmtevraag dient zo laag mogelijk te zijn, dit kan worden bereikt door de woning goed te isoleren. De rendabiliteit is afhankelijk van diverse factoren, EnShared helpt u hier graag in verder.

    Mijn woning is slecht geïsoleerd, kan een warmtepomp dan wel?

    Als de woning slecht geïsoleerd is dan resulteert dit in een hoge warmtevraag per m2. Hoe hoger de warmtevraag van uw woning, des te minder efficiënt een warmtepomp werkt om de woning te verwarmen.

    Welke type warmtepomp is geschikt voor mij?

    Momenteel zijn diverse warmtepomp oplossingen beschikbaar voor het verwarmen van uw woning. Denk aan lucht-lucht, grond-water en lucht-water warmtepompen. EnShared specialiseert zich op de lucht-water warmtepomp, zowel in de hybride als all-electric variant.

    Wat is de levensduur van een warmtepomp?

    Een warmtepomp kan gemiddeld 15+ jaar mee. In de praktijk ligt de levensduur vaak hoger, maar komt het neer op de wijze waarop de warmtepomp wordt onderhouden. Een goed onderhouden warmtepomp wordt gemiddeld één keer per jaar preventief onderhouden.